Switch

I dag gikk jeg, Inga og Ada rundt i byen for å finne en brunch plass som kunne mette våre sultne mager etter en killer workout. På veien gikk vi forbi et dusin treningsstudioer og det slo meg hvor bortskjemt vi er med treningsmuligheter i byen her. Den enorme etterspørselen for spennende treningstimer gjør New York til den perfekte testbyen for nye treningsmetoder, for eksempel aerial yoga eller reformer pilates. Nye, spennende studioer popper opp overalt og du overhører alltid noen si “har du prøvd denne nye timen?” Switch er en av disse treningstimene, bortsett fra at det faktisk startet i Australia med Steve Uria. Switch er ikke for pingler. Det er 60 intense minutter med svette og galskap. 

Så hva er egentlig Switch? Det er en treningstime for hele kroppen med øvelser som knebøy, vektløfting, trappe-maskiner, TRX, romaskin, sykling, tredemølle, boksing, medisinball og så videre. De endrer øvelser for hver dag slik at timene er aldri er like, noe som gjør det ekstra gøy og spennende. Og hvordan går det for seg?

Timen begynner med 7 minutter yoga, etterfulgt av 20 stasjoner som utføres i par. Du er på hver stasjon i 2 minutter og endrer øvelse hver 30. sek. Deretter har du kun 20 sekunder på å komme deg mellom stasjonene, noe som gjør at du aldri får noen pause. Det er en utrolig effektiv treningstime, men også ganske intens. Det er mye som skjer på en gang og første time kan være ganske overveldede. På samme måte som barry’s boot camp og flywheel er Swith litt nattklubb-aktig. De spiller høy musikk, har alltid live DJ, rommet er kun opplyst av diskolys i regnbuens farger og trenerne hopper og danser rundt imellom øvelsene. Ja, trenerene, det er en hel haug av de. De går rundt og passer på at du utfører øvelsene korrekt. Bortsett fra at det er så høy musikk at den eneste måten de kan kommunisere på er ved å mime 😅. Det kan være litt forvirrende av og til, men vi er alle enige om at det er en fantastisk treningstime som man lett blir avhengig av og vi anbefaler den på det sterkeste. 💋 Vik

English friends:

While walking around town trying to find a restaurant that could feed our hungry stomachs after a killer workout we passed a million different workout studios. It is amazing how many options we have for working out in New York. Because of such high demand for workout classes the city makes the perfect place for testing any kind of new class, for example aerial yoga and reformer pilates. Fun, new studios are popping up constantly and you always hear “have you tried this new workout?”. Switch is one of these workouts, except it actually started in Australia with Steve Uria who has a background in South Africa’s Special Forces Military training. Switch is intense. It is fun. It is crazy!

So what exactly is it? Switch is a 60 minutes group fitness class, but not any kind. It is a blacklight-live DJ- no breaks kind of workout that pushes you to your limit and before you know it it’s over. It is a full body workout with exercises like squats, weight lifting, ropes, stair-climbers, TRX, rowing, cycling, treadmill, boxing, exercises with medicine balls and so on. The trainers change the exercises for every class, meaning no classes are ever exactly the same. This makes each class fun and interesting. And how does it work?

You begin with a 7 minutes yoga- warmup, followed by 20 stations done in pairs. You stay at each station for 2 minutes, changing exercise every 30 seconds. You only have 20 seconds to get to the next station before you start again, making it very effective. The class gives off a club-vibe like flywheel or barry’s bootcamp, with loud party-music and a dark room that is only lit up by moving, colored lights. It even takes the club-vibe to the next level with a live DJ and trainers that dance around between each exercise. Yes, trainers in plural. In every class it’s a handful of trainers there to make sure you do the exercises correctly. Except it is so loud they have to mime how the exercises are done, making it a little confusing sometimes. It is definitely a lot going on and the first time can be a little overwhelming. But all in all we all agree it is a fun, addictive workout that targets the whole body and makes you feel like a stronger, better version of yourself. 💋 Vik

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *